afspelen stop volgende vorige alle foto's 1 foto
Landschap

Marco de Groot tracht de gevoelsmatige ervaring van het landschap te visualiseren, door de zintuigen gehoor, reuk, tast en smaak in de foto zichtbaar te maken.

Hollandse molens

Rondom de molens ontstaat een landschap met een Hollands karakter.

Abandoned

De romantiek van ruïnes en het verleden wat hier in opgesloten ligt heeft mij altijd geboeid. Ik dacht dat er in Nederland nauwelijks nog ruïnes bestaan omdat alles afgebroken of vernieuwd wordt. Totdat ik een boot kocht en besefte dat ze er nog wel zijn, op het water. Vanwege hoge sloopkosten laat men de boten verwezen, niemand die er nog naar omkijkt.

De Haagse norm

Irritatie ontstaat uit intolerantie, we irriteren ons aan gedrag wat afwijkt van onze norm, wanneer we bereid zijn de schoonheid van het afwijken in te zien, wordt het leven een stuk eenvoudiger.

De norm kan bepaald worden door een individu, een groep mensen en voor een groot deel door de Haagse politiek. Houden we vast aan de oud Hollandse cultuur of is er een nieuwe Nederlandse cultuur aan het ontstaan?

De serie roept vragen op over onze cultuur, tolerantie, schoonheid, stadsinrichting en vrijheid.

Prent

Soms schiet de fotografie te kort om de gevoelsmatige ervaring krachtig weer te geven. Photoshop geeft Marco de mogelijkheid dat gevoel te versterken, zonder de realiteit geweld aan te doen. Hij roept met deze nieuwe techniek een schilderachtige romantiek op. Evenals de Picturalisten dat in de beginjaren van de fotografie deden, door gebruik te maken van afwijkende fotografische procedés.

Portret

 

Studio

Binnen de begrensde ruimte van de studio bouwt Marco vanuit het niets met materiaal, verf en licht aan fotografische afbeeldingen, welke zijn gedachten en verhalen vorm geven.

  • Venster  Deze studiofoto's zijn gebruikt in de audiovisuele show 'Venster' welke te bekijken is in het menu 'audiovisuele producties'.
  • Uitgelicht Deze foto's zijn geïnspireerd op lampen welke ook door Marco-Fotografie ontworpen zijn.
  • LF01a

Verkoop en prijzen

Voor een optimale presentatie van een foto welke verkocht wordt in een oplage van 5 stuks, vindt u de verkoopprijs in het bijschrift onder de foto. De foto's zijn ook te koop als inktjetprint binnen een formaat van 30 bij 40 cm. De inktjetprint kost 100 Euro, de oplage hiervan is onbeperkt.

De studiofoto's zijn niet leverbaar als inktjetprint.

Bestellingen kunt u doen via marco-fotografie@planet.nl.