afspelen stop volgende vorige alle foto's 1 foto
Opleiding

Marco-Fotografie biedt bedrijven een basiscursus en een cursus toegepaste fotografie aan. Deze cursussen zijn toegesneden op uw bedrijfstoepassingen. Na 16 lessen zijn uw medewerkers in staat technisch en inhoudelijk kwalitatieve foto's voor uw bedrijf te maken. Voor de meer exclusieve opdrachten blijft een professioneel fotograaf raadzaam.

Fotografie basis

Het hoofddoel van de fotografie is communicatie. U leert beter om te gaan met compositie, verlichting, opnametechniek, scherpte en perspectief. U wordt in staat gesteld de boodschap beter over te brengen.

Fotografie toegepast

Dit is een vervolg op de basiscursus, maar hier ligt de nadruk veel minder op de techniek en meer op de inhoudelijke en esthetische toepassing. Er wordt gewerkt met fictieve opdrachten die zijn toegespitst op uw bedrijf. De inhoud hiervan wordt samen met u bepaald. Zowel de basiscursus als de cursus toegepaste fotografie bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur en wordt op een door u bepaalde locatie gegeven. Bij deelname van 5 cursisten kost de cursus EUR 200,- excl. BTW en vervoer per persoon.

Photoshop 'De perfecte print'

In deze basiscursus leert u hoe u de opname kunt verbeteren zonder deze wezenlijk te veranderen. U leert contrast, kleur en scherpte te beheersen in photoshop. Ook leert u hoe u een layout kunt maken, de foto kunt omzettten naar zwart-wit en hoe u omgaat met RAW-bestanden. De cursus bestaat uit 6 lessen van 2 uur. Bij deelname van 5 cursisten kost de cursus EUR 150,- excl. BTW en vervoer per persoon.

Photoshop 'Trucs met lagen en maskers'

Deze cursus is een vervolg op 'De perfecte print', de verworven kennis leert u beter toe te passen omdat u zich tot in detail gaat verdiepen in het werken met lagen en maskers. U leert ook hoe u de foto wezenlijk kunt veranderen door allerlei trucs en filters toe te passen. Uiteindelijk beheerst u photoshop zodanig dat u op een professionele manier kunt omgaan met afbeeldingen en lay-out. De cursus bestaat uit 8 lessen van 2 uur. Bij deelname van 5 cursisten kost de cursus EUR 200,- excl. BTW en vervoer per persoon.

Wings, monteren van beeld en geluid

Marco-Fotografie geeft een cursus Wings Platinum, dit is een professioneel multimidiaprogramma . U kunt van dit programma een eenvoudige versie gratis downloaden waarna u het programma kunt upgraden naar verschillende betaalde versies die steeds meer kunnen. Met de gratis versie kunt u al digitale video's monteren en combineren met foto's en geluid op een manier waarbij iedere Powerpointpresentatie verbleekt. Bij deelname van 5 cursisten kost de cursus EUR 200,- excl. BTW en vervoer per persoon.

PS. Wings Platinum is er alleen voor de PC en niet voor Apple.

Downloads

Wanneer u Marco-Fotografie inhuurt voor het geven van een cursus photoshop heeft dit als voordeel dat er interactie tussen docent en cursist plaats vindt, dit kost u relatief weinig tijd. Met wat goede wil is het echter mogelijk om photoshop middels zelfstudie onder de knie te krijgen. Marco-Fotografie biedt een syllabus van de basis- en vervolgcursus en een vertaling photoshoptermen aan. Er zijn verschillende versies beschikbaar, voor zowel Elements als CS. Klik hier voor een download. De kosten hiervan zijn EURO 15.-- incl. BTW per versie.

M-Fasterclass

Dit is een groep van cursisten, die 5 keer per jaar bij elkaar komen. Onder leiding van Marco de Groot bespreken ze elkaars werk en het werk van bekende fotografen. Tweemaal per jaar is daar een professioneel gastfotograaf bij aanwezig. Aanmelden kan alleen als u een cursus fotografie voor gevorderden bij Marco de Groot gevolgd heeft.

Foto-estafette

De cursisten van M-Fasterclass worden gevraagd hier om de beurt een foto te plaatsen. De fotograaf laat zich beïnvloeden door de foto die zijn voorganger gemaakt heeft.